The Miracle Garden is een unieke bloementuin in het Erasmuspark in Amsterdam-West, geïnitieerd en ontworpen door de Amsterdamse beeldend kunstenaar Elspeth Diederix.

The Miracle Garden is een totaalkunstwerk dat zijn wortels heeft in het blog The Studio Garden. Daarbij was de tuin van Diederix’ atelier een laboratorium voor zowel de kunst van het tuinieren als voor experimenten met bloemfotografie. Dit project leidde ertoe dat ze begon aan een hoveniersopleiding. The Miracle Garden is de uitkomst van een prijsvraag die was uitgeschreven door Let it Grow, een organisatie die zich sterk maakt voor meer planten en bloemen in de stad, en die door Elspeth werd gewonnen: ‘Ontwikkel voor Amsterdam een kunstwerk dat de wereld van bloemen en planten dichter bij de mensen brengt.’

The Miracle Garden is de broedplaats voor de zogenaamde Miracle Series, bijzondere kunstwerken die voortkomen uit de tuin en op gezette tijden op billboards in de stad zullen verschijnen. Daarnaast is de tuin vrij toegankelijk voor publiek en dagelijks geopend. Het hele jaar door bloeien er de meest wonderlijke bloemen.

Dit laatste zou niet mogelijk zijn zonder de groene vingers van een enthousiaste groep buurtbewoners. Zij zorgen voor het dagelijks onderhoud en alle praktische werkzaamheden.
The Miracle Garden is gerealiseerd met de genereuze steun van Let it Grow, het Mondriaanfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Tijl Fonds en de Gemeente Amsterdam. We zijn tevens dankbaar voor de support van Bollenburcht,FloraMedia, JUB Holland, Van Hemert & Co Zaden en NijssenTuin.